Det där med bomben.

Säpo har gjort en stor utredning om hur många extrema islamister vi har här i Sverige, efter bombdåden som skedde i sthlm. Idag kom deras siffra, det finns exakt 200 stycken, varken mer eller mindre. De flesta av dessa människor är födda i vårt land, har anknytningar till olika nätverk som finns i Pakistan, Afghanistan, Irak och så vidare.  Han som utförde dådet hade ingen anknytning till något av de här nätverken eller islamistiska grupper som finns i Sverige idag.  Att detta är en storhändelse för Sverige går ju inte att neka, då vi aldrig varit utsatta för något sådant här tidigare. Men om hela hysterin kring islamism ska gå upp i taket, kan man bli irriterad för mindre.

Det är 200 stycken.  Det finns så mycket större hot och större faror i detta land än dessa 200 människor. Det är fortfarande mycket farligare att korsa en väg eller ännu värre befinna sig i en bil på vägen, med tanke på att det kör fler rattfulla människor och fortkörare på våra vägar än vad det finns eventuella terrorister i vårt land. Det finns fortfarande fler kapabla mördare, våldtäktsmän i vårt land än vad det finns islamister. Kom ihåg det. Alltså borde Sverige kanske ägna mer resurser till andra faror än just dessa 200 människor. Jag säger inte att vi ska blunda för dem, men innan man lägger resurser på det, kanske man ska fundera över prioriteringar.

Islamister har egentligen ungefär ingenting med religionen Islam att göra. Det finns garanterat fler farliga kristna människor i vårt land, än vad det finns möjliga islamister. Dessa 200 människor är födda i Sverige, alltså är de lika svensk som dig och mig. Om deras mamma, pappa eller mormor och morfar är ifrån Irak, Pakistan Kina eller USA, är för tusan inte deras fel.  Om nu det ska komma någon sverigedemokrat eller annan främlingsfientlig människa och ha detta som grund till att invandrarna är ett hot för vårt land, kan de ju ta och gå hem igen och göra om sin hemläxa tills det för godkänt tack.

Poäng: Vi har islamister i vårt land, 200 stycken. Det är ett problem, men vi har sjukt mycket större problem än dessa 200 människor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0